ETTEN LEUR/LOCHEM – De dames en heren van Disnierats gingen beiden onderuit. De dames hadden op een beter resultaat gehoopt bij koploper Tanaka en ook de herenploeg boog voor de nummer 1 van de competitie.

Tanaka – Disnierats dames 7-3
De dames van Disnierats waren naar Etten-Leur afgereisd met de hoop wat punten te pakken. ‘Dat is enigszins gelukt, maar minder dan gehoopt’, zei Nicole van der Ark na de 7-3 nederlaag. De start in het duel tegen Tanaka was sterk. Van der Ark sleepte in de eerste wedstrijd in vier games direct het eerste punt binnen voor de Hoornse ploeg.

De eerstvolgende twee punten waren echter voor Tanaka, dat de koppositie bezet. In spanende vijfsetters moesten Tessa Margaroli en Annelies Mannak de winst aan hun tegenstander laten. Het steady dubbel van Margaroli en Van der Ark werd weer ingezet en dat leverde het tweede punt op voor Disnierats. ‘Daarna waren we het even kwijt en werd er wedstrijd na wedstrijd verloren’, aldus Van der Ark. Pas bij een 7-2 achterstand kon Margaroli iets terugdoen. ‘We staan nu één na laatste dus we moeten nu echt flink aan de bak om in veilige zone te komen. De komende twee wedstrijden spelen we thuis, met wat support en wat thuisvoordeel gaan we er weer vol goede moed tegenaan.’

De Toekomst – Disnierats heren 6-4
Ook de heren van Disnierats gingen onderuit. Sjoerd Bek begon sterk en won zijn eerste wedstrijd van in een spannende vijfde game, maar Stefan Heijnis en Michel Laroo konden hier geen gevolg aan geven en verloren beiden hun eerste partij. Nadat de dubbel Bek/Heijnis ook werd verloren ging De Toekomst met 3-1 aan de leiding. Hierna trok Bek het spel uit zijn eerste wedstrijd door en won eenvoudig met 3-0.

Bij een 3-2 stand volgde de wedstrijd van de lange rally’s, emoties en een wedstrijd die alle kanten op kon. De Toekomst speler Erik Ernst wist Laroo net te pakken en de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de grote winnaar in deze wedstrijd was het publiek. Zijn derde partij wist Laroo wel nog te winnen. Nadat Bek verloor bepaalde Heijnis in de laatste pot de eindstand op 6-4.