HOORN – De heren en dames van Disnierats hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. Beide teams wisten de punten in Hoorn te houden en blijven zo meedoen om de bovenste plaatsen.

Disnierats heren – Hilversum 4 10-0
Eerder dit seizoen speelde Disnierats bij het vierde team van Hilversum nog gelijk. Nu had de herenploeg duidelijk minder moeite met de opponent uit Hilversum, die het moest stellen zonder hun twee sterkste spelers.

Sjoerd Bek, Stefan Heijnis en Michel Laroo hadden eigenlijk heel weinig moeite met de heren uit Hilversum. Slechts zes games werden er verloren over de hele middag waarbij alleen Sjoerd Bek in zijn laatste wedstrijd wat in de problemen kwam door deze in vijf sets te winnen. Hierdoor stond na slecht 3,5 uur spelen de einduitslag van 10-0 op de borden voor de heren uit Hoorn. Volgende week kunnen de heren tegen de nummer 3 VTV uit Nieuwegein de tweede plaats verstevigen.

Disnierats dames – Hilversum 8-2
Eindigen op de tweede plaats kan een promotiewedstrijd naar de Eredivisie kunnen opleveren. De dames van Disnierats hebben die plek na de 8-2 zege op Hilversum nog volop in het zicht. ‘We hebben de missie om in de returnwedstrijden wat verloren wedstrijden recht te zetten. Dat is in ieder geval tegen de dames van Hilversum goed gelukt’, stelde Nicole van der Ark.

Na een spannende vijfsetter pakte Van der Ark in de eerste wedstrijd direct het eerste punt. Nadat Annelies Mannak verloor bracht Tessa Margaroli weer een voorsprong door ook in een vijfsetter te winnen. Het dubbel werd vrij eenvoudig gewonnen, maar daarna verloor Mannak nipt in een monsterpartij in vijf games met 14-16 in de vijfde game. Van der Ark bracht de stand op 4-2 door te winnen in een zwaarbevochten vijfsetter. Ze wist de parttij met een matchpoint tegen gehad te hebben toch binnen te halen. De wedstrijden erna gingen iets makkelijker maar ook daar moest keihard geknokt worden. Er werd niks meer verloren wat een eindstand van 8-2 op het bord opleverde. Met slechts twee punten achterstand op de nummer 2 blijft Disnierats in de race. ‘Dus we staan nog steeds op scherp.’