ZWAAG - De beslissingswedstrijd in de halve finales van de play-offs tussen Hovocubo en Tigers Roermond heeft zondagmiddaghet einde niet gehaald. Met nog 5.36 minuten op de klok en een 2-0 voorsprong voor Hovocubo besloten de scheidsrechters het duel te staken na een opstootje waarbij zowel spelers als publiek betrokken raakten.


Wat een mooie zaalvoetbalmiddag had moeten worden eindigde zo in mineur voor het ruim opgekomen publiek in Sporthal De Opgang waar Hovocubo en Tigers Roermond moesten beslissen wie het straks in de finale tegen FC Eindhoven mag opnemen. De Limburgers hadden net als afgelopen vrijdag een hoop publiek meegenomen uit het verre Roermond. Zij geloofden nog in het behalen van de finale nadat Hovocubo het eerste duel in Roermond had gewonnen, maar Tigers afgelopen vrijdag zegevierde in Zwaag.

In het derde duel begon Hovocubo sterk en nam binnen een kwartier een 2-0 voorsprong door doelpunten van Karim Mossaoui en Hicham Aklalouch. In de tweede helft sloeg de vlam echter in de pan na een schermutseling voor de spelersbank van Hovocubo. Meerdere (wissel) spelers bemoeiden zich ermee, waarna ook het publiek zich op een negatieve manier liet gelden door met flesjes water te gooien en het speelveld te betreden. Voor de scheidsrechters voldoende aanleiding om het veld te verlaten waarna even later op last van de politie iedereen de zaal moest verlaten.

Het woord is nu aan de KNVB, want waar normaal gesproken komende vrijdag al de eerste finalewedstrijd op het programma zou staan is het nu de vraag of het restant van dit duel eerst nog uitgespeeld gaat worden. Ron Kauwen, competitieplanner namens de KNVB, kon daar kort na de wedstrijd nog geen uitspraken over doen. "Het is belangrijk dat wij nu iedereen horen, en de verklaringen van de scheidsrechters afwachten. Uiteraard willen wij zo spoedig mogelijk tot een juiste beslissing komen, maar dit zal nog wel wat voeten in de aarde hebben."

Foto: Michel Bes Sportfotografie