ZWAAG - Komende zondag wordt pas duidelijk wie de tegenstander wordt van FC Eindhoven, dat over twee duels te sterk was voor ASV Lebo, in de finale van het landelijk kampioenschap zaalvoetbal. Doordat regerend landskampioen Hovocubo in het tweede duel tegen Tigers Roermond onderuit ging zal een derde wedstrijd de beslissing moeten brengen.


Zondag om 16.00 uur moet dat gebeuren in De Opgang te Zwaag en als dat duel net zo boeiend wordt als de eerste twee wedstrijden tussen beide teams, dan belooft dat veel. Na de 3-4 zege in Roermond wist Hovocubo wat het vrijdagavond te doen stond tegen het dit seizoen sterke Tigers Roermond. Die moesten echter komen en dat leverde een boeiend schouwspel op. In de openingsfase gingen de Limburgers fel van leer en moest keeper Dave Stet al vol aan de bak. Dit deed hij naar behoren met enkele puike reddingen en werd daarbij ook enkele malen gered door paal en lat. Nadat de storm wat was gaan liggen kwam Hovocubo beter in het spel, maar liet ook Tigers-keeper Yassine Tsabouti zijn klasse zien. Voor rust vielen er echter toch twee doelpunten. Nourredine Oulad Ben Youssef opende de score namens de thuisploeg, maar Aimane Trabet zorgde net voor de zoemer voor de gelijkmaker.

Ook in de tweede helft lag het tempo hoog al moest het Hovocubo hett verder wel doen zonder Iliass Bouzit die in de eerste helft geblesseerd raakte in een fel duel. Via Ishak Belhaj kwamen de Roermonders na vijf minuten op voorsprong, maar binnen twee minuten zorgde Oulad Ben Youssef met zijn tweede van de avond voor de gelijkmaker. Wat volgde was een zinderende slotfase, waarin beide ploegen het niet op een verlenging leken te willen aankomen. Hovocubo had de meeste druk naar voren en de beste kansen, maar Tigers Roermond strafte balverlies van de thuisploeg genadeloos af in de laatste twee minuten middels treffers van opnieuw Belhaj en Ayoub Tamoukh.

Het zorgde voor dolle taferelen bij de Limburgse ploeg en supporters die komende zondag opnieuw de lange reis naar Zwaag mogen maken.

Hovocubo - Tigers Roermond 2-4 (1-1)

13. Oulad Ben Youssef 1-0
19. Mrabet 1-1
25. Belhaj 1-2
27. Oulad Ben Youssef 2-2
39. Belhaj 2-3
40. Tamoukh 2-4

Foto's: Michel Bes Sportfotografie