HOORN - Zwaluwen '30 speelt komend seizoen voor het eerst in 25 jaar weer in de tweede klasse. Op de laatste speeldag verloor de ploeg van trainer Richard Bulterman met 1-4 van VELO waardoor de degradatie een feit is.


De Hoornse formatie geloofde nog in de kansen om rechtstreekse degradatie te ontlopen en liet dat in de eerste helft ook zien met een aantal goede kansen. De kentering volgde echter tien minuten voor rust bij een curieus moment. Een inzet van Pieter Koopman leek via de paal over de lijn te gaan, maar de neutrale assistent-scheidsrechter zag er geen doelpunt in. Uit de daaropvolgende tegenaanval scoorden de gasten uit wateringen wel via Roeleveld.

Zwaluwen '30 kwam die klap nimmer meer te boven al kreeg men ook kansen in de openingsfase van de tweede helft. VELO gaf echter in lesje in effectiviteit toen Roeleveld zijn tweede van de middag maakte. In de slotfase werd het nog erger door een treffer van Meiema en een benutte strafschop van opnieuw Roeleveld. De eretrffer van invaller Joost Feld was slechts een doekje voor het bloeden: 1-4.