HOORN – In de eigen Vredehof is HV Veerhuys er niet in geslaagd om de finaleronde in de nacompetitie te bereiken. Na de 4-1 nederlaag tegen Zeemacht van vorig weekend beleefde de Hoornse ploeg afgelopen vrijdagavond een teleurstellende avond tegen de Helderse ploeg, 2-9.

Na 22 minuten was de wedstrijd voor Jorg Ooievaar al afgelopen. De speler moest met rood inrukken nadat de bal tegen zijn arm, die hij langs zijn lichaam had, kreeg. Het betekende dat de speler die in de beginfase veel kansen creëerde vanaf de zijlijn moest toekijken hoe zijn ploeg ten onder ging. ‘Ik kon vanuit de hoek van de zaal toekijken en ik zag dat het niet liep. Ballen gingen op de paal of net naast.’ zei Ooievaar. Op het moment dat hij naar de kleedkamers liep was al duidelijk dat Veerhuys flink aan de bak moest in de tweede helft. ‘We begonnen goed, maar stonden bij de rust al ver achter. Na rust wilden we vol gas, we wisten dat we zes doelpunten konden maken.’

Plaaggeest
Eén van de namen bij de bezoekers was Lars Weistra, die in het verleden bij FC Marlène actief was. Na acht minuten bewees hij zijn waarde door een voorzet bij de tweede paal binnen te schieten, al trok Younes Daari de stand al snel gelijk. De Helderse ploeg loerde veelal op de counter, iets wat meerdere keren een doelpunt opleverde. Bij Zeemacht was vooral David Albert een ware plaaggeest voor de Hoornse ploeg door in een tijdsbestek van vijf minuten tijd drie doelpunten voor zijn rekening te nemen. Stuk voor stuk waren het fraaie treffers van de speler die een belangrijk wapen was voor de eerstedivisionist die nog kans maakt op promotie. Met name zijn derde was een mooi doelpunt. Vlak na de aansluitingstreffer van Mo Darri (2-3) wist Albert uit de omschakeling de bal in de verre hoek te werken.

Comfortabel
Doordat Weistra in de laatste minuut voor rust profiteerde van het ‘powerplay’ dat Veerhuys hanteerde door de bal van eigen helft in het lege doel te schieten leek het onbegonnen werk voor de Hoornse ploeg. Dat bleek ook toen de gastheer na rust met Dennis Pals nog altijd met een vijfde veldspeler speelde.

De 2-6 kwam eveneens op naam van Albert. Nadat hij Mo Darri de bal afhandig maakte stiftte hij de bal vakkundig over keeper Barry de Wit, waarna Jordy Bos het leed voor HV Veerhuys met twee doelpunten nog wat vergrootte. ‘Zij hebben slimmer gespeeld. Dit voelt echt heel rot’, baalde Ooievaar na afloop. ‘We begonnen goed, maar daar koop je nu niets meer voor. Dit is een bittere pil.’

HV Veerhuys – Zeemacht 2-9 (2-5)
9. 0-1 Lars Weistra
9. 1-1 Dennis Pals
14. 1-2 David Albert
15. 1-3 David Albert
18. 2-3 Mo Darri
19. 2-4 David Albert
20. 2-5 Lars Weistra