ZWAAG - Eersteklasser De Zouaven heeft zich in de slotfase van het duel tegen tweedeklasser Westfriezen verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de districtsbeker. De ploeg van trainer Juan Fernnadez Coto won met 1-2 in Zwaag.

In een leuke en enerverende wedstrijd gaven beide ploegen elkaar niet veel toe. Westfriezen kwam na twintig minuten op voorsprong door Remco van Beek na een foutje van doelman Patrick Schooneman die verder een puike partij speelde.

De voorsprong van de thuisploeg bleef tot de 72e minuut staan toen de eveneens goed keepende Denny Knol moest capituleren bij een fraaie goal van Thomas Hand. In de blessuretijd was het Rick Spaansen die profiteerde van goed voorbereidend werk van Yunus Bacaksiz en De Zoauven naar de volgende ronde schoot: 1-2.