WEST-FRIESLAND - Zondag 14 juli is de monumentale Westfriese Omringdijk weer het decor van de 9e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Deze fietsklassieker, georganiseerd door Le Champion, voert de fietsers langs pittoreske dorpjes, polders en mooiste bezienswaardigheden die West-Friesland rijk is. De Early Bird inschrijving met het voordeligste tarief sluit op 1 juli, dus schrijf je snel in via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.


Een echte zomerrit De Westfriese Omringdijk is bij uitstek geschikt voor een fietsronde in de zomer. Het is vaak zonnig en warm, maar bovenop de dijk staat er een fijn briesje en verkoelend water is nooit ver weg. Deelnemers kunnen kiezen voor een ronde van 50, 80 of de volledige ronde van 135 kilometer, die ook wel de Grôte Daikboekel wordt genoemd. Er zijn verschillende startlocaties die allemaal centraal aan de dijk liggen. Deelnemers kiezen zelf of ze hun toertocht vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen of Kolhorn starten. Langs de route vind je vervolgens verschillende verzorgingsposten met heerlijke streekproducten zoals klaaitjes en krentenmik en typisch Westfries amusement. Onderweg genieten deelnemers van historische VOC- steden, bijzondere stolpboerderijen en uitgestrekte polders. 'n Skoftig mooi tochie!

Inschrijven
Als je gebruik wil maken van het Early Bird tarief, schrijf je dan voor 2 juli in via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl. Je ontvangt dan tijdig per e-mail alle informatie over het evenement, inclusief de GPX-bestanden voor op je GPS. Op zondag 14 juli ligt het stuurbordje klaar op de door jouw gekozen startlocatie en kun je vervolgens snel genieten van jouw zomerrit.

Nog meer fietsen met Le Champion!
Naast de Ronde van de Westfriese Omringdijk organiseert Le Champion deze zomer nog een paar prachtige toertochten. Van 3 t/m 6 juli kun je deelnemen aan de Fiets4Daagse Alkmaar, met routes langs de kust, door het bos, naar Beemsterpolder en natuurlijk dwars door Alkmaar. Op zaterdag 10 augustus kun je de benen testen in de heuvels van de Ardennen tijdens de toerversie van de LBL Ardennen Classic. Daarnaast kun jij ook een dag ploeggenoot worden van Bauke Mollema, tijdens de Bauke Mollema Tocht op zondag 25 augustus in Groningen. Fiets samen met Bauke door zijn prachtige trainingsgebied en ontdek het veelzijdige Groningen. Kijk voor meer fietsevenementen op www.lechampion.nl.