HEERHUGOWAARD - De finale van het Heerhugowaards/Baanbereik open gaat tussen de twee hoogst geplaatste spelers, Bart de Gier en Martijn Kerssens. Thuisspeler De Gier van TV Heerhugowaard had zich vrijdagavond al geplaatst voor de finale en Kerssens van HLTV Juliana uit Hoorn deed dat zaterdag. In het damesenkelspel gaat de finale tussen titelverdedigster Jasmine Apawti en de als vijfde geplaatste Esmee van der Helm.

In het herenenkelspel was de tegenstand voor zowel De Gier als Kerssens deze week te mager en beide heren staan zondag (11.30 uur) dan ook terecht in de finale. De ervaren Bart de Gier (35) won zijn vier wedstrijden met ruim gemak en gaf daarin totaal acht games weg. Vrijdagavond plaatste hij zich al voor de finale door met 6-1, 6-2 te winnen van Pascal Wagemaker. Ook Martijn Kerssens kende nauwelijks tegenstand op weg naar de finale en kreeg totaal zelfs maar zeven games tegen deze week. Zaterdag was hij na een ruim uur al klaar met Joost van der Linden (6-1, 6-3).

Favorietenrol
Bij de dames maakte Jasmine Apawti haar favorietenrol waar door de finale te halen. Bij de speelster van TV Neckslag ging dat echter niet zonder slag of stoot. In de kwartfinale kende zij de nodige moeite met kwalificatiespeelster Regina Husak en wist zij de wedstrijd pas in de derde set en na een tie-break naar zich toe te trekken. Zaterdag in de halve finale ging het tegen de als vierde geplaatste Marleen Habets ook niet makkelijk. Na winst in de eerste set keek Apawti in de tweede set lang tegen een achterstand aan. Nadat zij toch gelijk kwam gunde zij Habets vervolgens in de tie-break geen enkel punt (7-5, 7-6).

De als eerst geplaatste Jasmine Apawti had in de finale kunnen uitkomen tegen haar zus Chelsea, maar deze was in haar halve finale niet opgewassen tegen Esmee van der Helm van LTC Barneveld (6-4, 6-1). Van der Helm is in Heerhugowaard als vijfde geplaatst, maar versloeg onderweg naar de finale de nummers twee en drie op de plaatsingslijst en kan zondag wel eens een geduchte tegenstander zijn voor Apawti in een finale die om 11.30 uur begint.

Foto's: DP Sportfotografie