BLOKKER - In de eerste klasse van het vrouwenvoetbal heeft De Blokkers een gevoelige nederlaag geleden tegen de nummer twee in de stand, FC Berghuizen. 'Uiteindelijk was 2-6 misschien wel wat geflatteerd, maar desalniettemin zeer terecht', aldus trainer Luc Ebbeling.

Na een moeizaam begin met een 0-1 achterstand nam de thuisploeg na een kwartier het initiatief en met prima aanvalsspel wisten achtereenvolgens Amy van Haarlem en Denise Wouda het net te vinden. De Blokkers leek de wedstrijd te controleren, maar door een verdedigingsfout kwam er toch een 2-2 ruststand op het scorebord.

'In de tweede helft zijn we niet meer in de wedstrijd geweest', sprak Ebbeling. 'Zij oogden fitter, agressiever en met veel lopende mensen liepen ze uit naar 2-6/ We hebben hard gewerkt maar dat was tegen deze ploeg niet genoeg.'

Ondanks de nederlaag staat De Blokkers keurig zesde in de eerste klasse. 'We hebben nu twee weken rust waarin we de accu even kunnen opladen voor de laatste drie wedstrijden.' Op zondag 5 mei gaat de ploeg op bezoek bij Limmen VR1.