BLOKKER/ANNA PAULOWNA – In eigen huis boekte De Blokkers een knappe overwinning. Westfriezen speelde een erg sterke eerste helft, maar keerde puntloos huiswaarts.

De Blokkers – Grasshoppers 1-0
‘Dit was wel een verrassende overwinning’, stelde een opgetogen Constantijn Schouten. De coach kende het belang van de overwinning. ‘Deze was ook nodig. Al had ik het tegen een sterke formatie als Grasshoppers vooraf niet verwacht. We hebben veel afwezigen.’

Fabian Juan was zes minuten voor rust de gevierde man. Zijn 1-0 bleek uiteindelijk ook het winnende doelpunt. ‘Voor rust was het gelijkwaardig. Na de rust waren zij zoveel aan het drukken en waren wij gevaarlijk in de counter’, blikte Schouten terug. ‘Dit is onwijs knap van die jongens. Ik ben enorm trots dat we deze werklust en strijd hebben neergelegd.

Kleine Sluis – Westfriezen 2-0
Westfriezen heeft de aanstaande kampioen geen pijn gedaan, al had het zeker wel de kans om dat te doen. ‘Wij moeten ook accepteren dat dit is wat het is. Ik ben nog steeds van mening dat we hoger moeten staan, maar dan moet je wel je wedstrijden winnen’, baalde Patrick Huisman. ‘Voor rust speelden we onze beste helft van het seizoen. Uiteindelijk scoor je weer niet.’ Kleine Sluis deed dat op slag van rust wel

Na de pauze heeft Westfriezen gegokt op de gelijkmaker. Youri Akkerman was er één op één met de doelman dichtbij en later eindigde een inzet op de lat. Kleine Sluis maakte het vervolgens af door de 2-0 te maken. ‘Dan sta je met je ogen te knipperen’, vervolgde Huisman. ‘Wij hebben de kwaliteiten om met de bovenste vier mee te draaien. Als je vandaag eerste helft kijkt vraag je je af hoe dit nou kan.’