LAREN – Afgelopen zondagochtend stapten de vrouwen van De Blokkers al om kwart voor acht in de bus voor de verre uitwedstrijd tegen Witkampers uit het Gelderse Laren. De ploeg keerde puntloos huiswaarts, 2-0.

Tot aan de wedstrijd van afgelopen zondag was de Blokkers al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Tegen Witkampers kwam er dus een einde aan de goede reeks die de ploeg had neergezet. “Het was een ongelukkige en onnodige nederlaag”, vond coach Luc Ebbeling. “In de eerste helft waren we veruit de bovenliggende partij, maar het geluk ontbrak een beetje. We schoten op de paal en er werden twee honderd procent kansen gemist.”

In de tweede helft kwam Witkampers via een penalty op een 1-0 voorsprong. “Daarna waren we het even kwijt, werden wat onrustig en wilden in mijn beleving iets te snel op zoek naar de gelijkmaker”, vervolgde Ebbeling. “Wij gingen achterin één op één spelen en dan moet hij goed vallen.”

De bal viel echter niet goed voor de Blokkers. Vijf minuten voor tijd kreeg de ploeg de deksel op de neus. De thuisploeg scoorde immers uit een keurige aanval de 2-0. “Ik ben tevreden over het spel, maar niet over het resultaat. Het was wat ongelukkig want ik vond ons wel de betere partij”, vond de coach die benadrukt dat zijn ploeg goed bezig is. “We doen het prima en we willen graag in top vier eindigen. We hopen dat we aan het einde van de rit kunnen meedoen aan de nacompetitie, maar mocht dat onverhoopt niet lukken dan hebben we alsnog een fantastisch seizoen gedraaid.”

Komende zondag neemt de Blokkers het in eigen huis op tegen SDO.