WINKEL – In de eerste zeven competitiewedstrijden verloor De Blokkers maar eenmaal, met een minimaal verschil. Met zes tegendoelpunten heeft de ploeg het achterin op orde. Tegen Winkel liep de ploeg van trainer/coach Constantijn Schouten in de val die de thuisploeg had gezet, 3-0.

‘Een duidelijk verhaal. We hebben dit seizoen nog niet zo’n uitslag gehad en dan is dit een domper. Het is volledig aan onszelf te wijten’, sprak Constantijn Schouten na afloop. ‘Je speelt tegen een blauwwitte muur die elf man op eigen helft posteren en er met hun spitsen heel snel uitkomen in de counter. Zij doen het goed, wij niet. Dan is er heel weinig ruimte om te voetballen op één helft en dan hebben wij het niet goed gedaan.’

Weinig gevaar
Op bezoek bij Winkel had Constantijn Schouten de beschikking over Barry Rageh. De spits was clubloos nadat de zaterdag 1 van Hollandia uit de competitie werd genomen. Doordat hij dispensatie kreeg van de KNVB kon hij aansluiten bij de ploeg uit Blokker. Het was voor Schouten een welkome versterking in de voorste linie. Er worden weinig doelpunten gemaakt en juist dat is waar Rageh om bekend staat.

Tegen de promovendus kon De Blokkers aanvallend echter geen potten breken. De gastheer wist het goed dicht te houden, maar de voorzetten die er kwamen waren niet goed genoeg. Waar De Blokkers het Nino Bosch niet echt moeilijk kon maken wist de thuisploeg wel tot doelpogingen te komen.

In de beginfase werden voorzetten weggewerkt door Jassir el Guennouni en Harvey Mulder, maar daarna was het met kopballen wel tweemaal dichtbij. Vijf minuten voor rust kwam Winkel via Rick Fijnheer op voorsprong. Een lange bal werd gemist door El Guennouni waarna Fijnheer fraai in de verre hoek raak schoot.

Beslist
Nadat de bezoekers na rust enkele keren voor het doel van Winkel verschenen, maar niet uithaalde, was Fijnheer opnieuw betrokken bij een doelpunt. Ditmaal was hij de aangever. Zijn voorzet werd keurig binnen gekopt door Jim Berndt die het duel leek te beslissen. Kort nadat er een rode kaart viel voor Daan de Bruijn (2x geel) schoot Rick Fijnheer bij de eerste paal raak.

Schouten: ‘We weten nu hoe het niet moet. Er zijn heel veel verbeterpunten. Als je tegen een ploeg speelt die zo ver achteruit voetbalt dan moet je de rust bewaren en niet in de val lopen. Dat is in ieder geval één ding wat er uit moet.’

Winkel – De Blokkers 3-0 (1-0)
40. 1-0 Rick Fijnheer
57. 2-0 Jim Berndt
85. 3-0 Rick Fijnheer

Winkel: Bosch. Ursem, Limmen, Visser, Schreur. Bijvoet, Smit, Klare. Bonnes, R. Fijnheer, Berndt (S. Fijnheer/85)

De Blokkers: Pool. Hommersen, El Guennouni, Mulder, Mecidi (De Bruijn/67). Wever, De Wit, Jansen. Fennis (Nelen/74), Rageh, Kandhai (Van der Linden/56).

Fotografie: Gerrie Meijer