REGIO – Derdeklassers De Blokkers en Westfriezen slaagden er afgelopen zondag niet in om hun wedstrijd winnend af te sluiten. De Blokkers ging bij subtopper Kleine Sluis onderuit, terwijl Westfriezen tegen Hugo Boys genoegen moest nemen met een punt.

Kleine Sluis – De Blokkers 2-0
‘We zijn de val in gelopen’, stelde Constantijn Schouten. ‘Kleine Sluis liep achteruit en probeerde er met twee snelle spitsen snel uit te komen. Dat hebben we voor rust niet goed gedaan.’ De gastheer wist voor de pauze de score te openen.

‘Na rust waren we de betere ploeg’, aldus de coach. Pogingen werden van de lijn gehaald, eindigde op de lat of werden gekeerd door de doelman van Kleine Sluis. In de laatste minuut besliste de gastheer het duel door de 2-0 te maken. ‘We hebben het zelf laten liggen.’ Desondanks dan De Blokkers tevreden zijn over het huidige verloop van het seizoen. Schouten: ‘We moeten ook niet vergeten waar we vandaan komen.’

Westfriezen – Hugo Boys 1-1
Vlak voor tijd werd een doelpunt van Hugo Boys afgekeurd waardoor het duel tussen Westfriezen en Hugo Boys eindigde in een 1-1 gelijkspel. ‘Dat is vlak voor tijd een mazzeltje, maar je moet deze wedstrijd op basis van het vertoonde spel winnen. Dit was een van onze beste wedstrijden’, aldus Patrick Huisman die er een zuur gevoel overhield.

Al vroeg in de wedstrijd brak Westfriezen de ban. Het was Wesley Mak die de thuisploeg op voorsprong bracht. De eerste de beste kans voor Hugo Boys, een vrije trap, werd in de twintigste minuut ingekopt en betekende de 1-1. ‘Wij hebben beide helften een handjevol kansen gehad. We gingen twee keer alleen op de keeper af en er werd drie keer een bal van de lijn gehaald’, somde Huisman de kansen op. ‘Die ballen moeten er wel in als je redelijk eenvoudig je wedstrijden wilt winnen.’