BLOKKER – In de strijd om de poulewinst in het bekertoernooi heeft De Blokkers afgelopen donderdagavond goede zaken gedaan. Tegen Sporting S boekte de ploeg van trainer/coach Constantijn Schouten een 2-0 overwinning.

Met Sporting S trof De Blokkers een kersverse vierdeklasser. Dat de ploeg uit Blokker een klasse hoger acteert was terug te zien in het bekerduel. ‘Duidelijk, vanaf de eerste minuut’, erkende Constantijn Schouten. De coach zag zijn ploeg al direct een schot lossen, maar van dichtbij stuitte Thomas Nelen op de doelman van de bezoekers. ‘We hebben veel fout gedaan, maar ook veel goed gedaan.’ vervolgde de oefenmeester.

Bouwen
Net zoals voor vele ploegen zijn de bekerwedstrijden ook voor De Blokkers veredelde oefenduels. De taak voor de derdeklasser uit Blokker is om een nieuw team op te bouwen. ‘Wij zijn veel spelers kwijtgeraakt. We hebben vijf spelers in de basis die uit het tweede of de onder 19 komen en zitten er drie spelers die uit die teams komen op de bank. Daarnaast missen we teveel man door blessures, waarvan twee langdurig’, aldus Schouten.

Het bouwen van een nieuw team zorgt ervoor dat het lastig in te schatten is hoe de ploeg er voor staat. Wel slaagde De Blokkers er in om de eerste twee bekerduels winnend af te sluiten. Nadat het afgelopen zondag met 5-1 te sterk was voor RKEDO versloeg het nu dus Sporting S.

Nadat meerdere kansen werden gemist was het na een half uur Davey Jansen die vanaf de stip voor de verdiende 1-0 voorsprong zorgde. Ook in het tweede bedrijf begon de gastheer, die op papier de uitploeg was, weer voortvarend. Nadat twee inzetten op het houtwerk eindigden en één schot naast ging was het Fabian Juan die de score verdubbelde door bij de tweede paal binnen te tikken. Het was de definitieve beslissing in het bekerduel waarin De Blokkers liet zien nog altijd sterk te kunnen spelen. ‘Het voetballend vermogen zit er zeker in’, beaamde Schouten. In het vervolg bleef zijn ploeg zoeken naar meer doelpunten terwijl de formatie uit Schermerhorn eveneens bleef voetballen. Desondanks kwam er geen verandering in de 2-0 voorsprong.

Sporting S – De Blokkers 0-2 (0-1)
32. 0-1 Davey Jansen
49. 0-2 Fabian Juan

Sporting S: Van Etten. Mantel, F. Konijn, N. Van Saase, Plugboer. T. Konijn (Kaandorp), Jonk, Ruijgrok. K. Van Saase (De Vries), Vendel, J. Konijn.

De Blokkers: T. Hommersen. Kandhai (Duin), De Bruijn, El Guennouni (Krijgsman), J. Hommersen. De Wit, Fennis, Mulder. Nelen, Juan (Penning), Jansen.