MUIDERBERG/WASSENAAR – De dames van WFHC Hoorn zijn de ongeslagen status kwijt. Afgelopen zondagmiddag leed de ploeg op bezoek bij Kieviten de eerste nederlaag van het seizoen. De heren kwamen bij Muiderberg al snel op 0-3 en wisten de voorsprong succesvol te verdedigen.

Muiderberg – WFHC Hoorn heren 2-3
Voor de heren van WFHC Hoorn stond de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Muiderberg op het programma. De Hoornse hockeyploeg kende een bliksemstart en ging na zo’n vijf minuten al met 0-3 aan de leiding. Siebren Doesburg, Mark Bernard en Naut Naber kwamen tot scoren. ‘Daarna besloten we de bus te parkeren. Vanaf toen is het 65 minuten verdedigen geworden’, zei Casper Kieftenburg na afloop.

Toch kwam Muiderberg nog voor rust terug tot 2-3. In het tweede bedrijf kwam er geen verandering meer in de score. Zo keerde WFHC Hoorn met drie punten huiswaarts en steeg het op de ranglijst naar de vierde plaats.

Kieviten – WFHC Hoorn dames 3-1
In tegenstelling tot de heren begonnen de dames van WFHC Hoorn bij Kieviten minder scherp aan de wedstrijd. ‘We stonden helemaal verkeerd en binnen vier minuten stonden we met 2-0 achter. Dan zag je wel herstel en pakten we het over’, zei Eduard Haavekost na afloop. Via Emma van Dulmen kwam de Hoornse ploeg nog voor rust terug tot 2-1.

De gelijkmaker hing in de lucht, maar de kansen die het kreeg werden gemist. In de laatste vijf minuten kwam Kieviten op 3-1. ‘We verdienden het niet om te winnen, het was geen goede wedstrijd van onze kant.’