HOORN – Zowel de heren als de dames van WFHC Hoorn namen het in eigen huis op tegen Catwijck. Beide teams wisten de zege te pakken, waarbij de damesploeg een eclatante 8-1 zege behaalde.

WFHC Hoorn dames – Catwijck 8-1
‘Het ging vrij gemakkelijk, vooral in de eerste helft’, lachte Emma van Dulmen na afloop. ‘We kregen veel ruimte, konden over passen en tikten ze weg.’ Met twee doelpunten bracht Van Dulmen WFHC Hoorn al snel op een 2-0 voorsprong. Via Meagan Klaij en Babette Wessels liep de thuisploeg uit naar een 4-0 ruststand.

In de tweede helft ging de ploeg van trainer/coach Eduard Haavekost vrolijk door en liep het uit naar een 7-0 voorsprong, voordat Catwijck wat terug kon doen. Willemijn van Ernst, Meagan Klaij en Babette Wessels scoorden. Het slotakkoord was voor Van Ernst die de eindstand op 8-1 bepaalde. ‘We hadden er meer uit kunnen halen, maar we zijn hartstikke tevreden.’

WFHC Hoorn heren – Catwijck 4-1
Ook de heren van WFHC Hoorn wonnen van Catwijck. Onder leiding van een internationale scheidsrechter uit Argentinië bleek na tien ‘saaie’ minuten dat Catwijck niet gevaarlijk voor het doel was, maar de Hoornse ploeg ook niet bij de gasten. Na een mooie counter wist Naut Naber uiteindelijk uit de lucht de score te openen. ‘Al snel hadden we door dat er in de counter dus veel ruimte ontstond’, aldus Casper Kieftenburg. Freek Mozer tekende voor de 2-0. Mozer maakte ook de 3-0 door een strafcorner hard boven het hoofd van de keeper via de binnenkant van de lat te slepen.

‘Daarna werd er heel zakelijk gehockeyd waarbij Catwijck nog wel wist te scoren.’ Het slotakkoord was voor Hoorn dat de 4-1 maakte. ‘Wie het doelpunt heeft gemaakt was onduidelijk door een welbekend balletje in de kluts, maar wij noemen het graag een teamdoelpunt van Naut Naber en Lucien van Homsbergh.’

Kieftenburg: Met tien winstpartijen, vier gelijke spelen en geen enkel verlies blijven wij positief kijken naar een kampioenschap wat we nu zelf in handen hebben. Zolang we de toppers uit de poule kunnen verslaan hopen wij natuurlijk op die directe promotie.’