HOORN – Vier wedstrijden voor het einde zijn de dames van WFHC Hoorn al zeker van promotie naar de tweede klasse. Dat bereikte de ploeg door Purmerend te verslaan. De heren maakten tegen Nieuwegein geen fout en blijven op koers voor het kampioenschap.

WFHC Hoorn heren – Nieuwegein 3-0
In de Derde Klasse A zijn de heren van WFHC Hoorn verwikkeld in een spannende titelrace. Naast de Hoornse ploeg, die met 43 punten lijstaanvoerder is, zijn er nog drie ploegen in de race. Elke misstap kan daarom fataal zijn voor de Hoornse formatie.

Tegen Nieuwegein werd er geen fout gemaakt. Door slordige foutjes bij de gasten kreeg Hoorn meerdere kansen, maar supporters moesten tot de 25e minuut wachten op de openingstreffer. Die uiteindelijk werd gemaakt door Gijs van der Schuit. ‘Na rust gingen we verder waar we mee bezig waren en bleven dominant op het veld’, aldus Casper Kieftenburg. De gasten raakten vermoeid en gaven zo meer ruimte weg. Naut Naber profiteerde ervan door de 2-0 te maken.

‘Met ‘intimiderend’ lawaai gingen wij ook hard opzoek naar de 3-0 en die viel uiteindelijk door een aanval die omschreven kon worden als een aanval zoals Barcelona dat zou doen.’ Met veel korte passes en tiki taka hockey scoorde Thierry van Eekelen de 3-0. Ondanks meerdere kansen bleef het daar bij. ‘Wel lieten we mooi hockey zien waarbij de volle zeventig minuten honderd procent werd gegeven door iedereen. Hockey om trots op te zijn.’

WFHC Hoorn dames – Purmerend 5-0
Waar de heren nog allesbehalve zeker zijn van promotie konden de dames dat afgelopen zondag al vieren. Met nog vier wedstrijden te gaan is WFHC Hoorn niet meer in te halen door nummer drie Shinty waardoor het zeker is van een plek bij de eerste twee. ‘Waar we nu nog voor strijden is het kampioenschap. Daar hebben we alle vertrouwen in’, zei een opgetogen Emma van Dulmen.

Tegen subtopper Purmerend liet de thuisploeg vanaf het begin de meeste wil om te winnen zien. ‘We hadden het meeste balbezit en erg veel kansen, maar die gingen er niet in.’ Uiteindelijk was het in de eerste helft toch twee keer raak. Na de openingstreffer van Noa de Smit wist Jessie Blom nog voor rust de 2-0 te maken.

‘In de rust hebben we besproken wat beter kon, bijvoorbeeld corners die er niet in gingen’, vervolgde Van Dulmen. Het had effect, want via Noa de Smit en tweemaal Meagan Klaij liep Hoorn uit naar een eclatante 5-0 zege. ‘We zijn superblij. We hebben goed gespeeld, veel druk gezet, hadden veel balbezit, kansen en een prima uitslag’, was Van Dulmen duidelijk tevreden.

De promotie is een feit, maar het moge duidelijk zijn dat de honger van WFHC Hoorn daarmee nog niet is gestild.