CASTRICUM/FLEVOLAND – Wederom hebben de heren en dames van WFHC Hoorn weten te winnen. Waar de heren een nipte zege boekten, haalden de dames opnieuw flink uit.

Castricum – WFHC Hoorn heren 1-2 (1-1)
De 1-2 zege bij Castricum was nipt. ‘Zo voelde het ook, want het was een lastig potje’, stelde Casper Kieftenburg. WFHC Hoorn had moeite met het veld, maar met veel korte passes wist het toch door de Castricumse defensie te komen. Thom van de Schuijt tekende voor de 0-1. Na een foutje achterin kon de gastheer echter nog voor de pauze weer langszij komen.

‘Na rust begon het steeds beter te lopen’, zag Kieftenburg. Via een rake strafcorner van Freek Mozer kwam de Hoornse ploeg op een 1-2 voorsprong. ‘Vanaf daar hebben we het niet meer uit handen gegeven en hun geen kans gegeven.’

Flevoland – WFHC Hoorn dames 1-11 (0-4)
‘Het gaat goed’, zei Eduard Haavekost die er zelf al om moest lachen. ‘Haha, dat is een understatement. Ik vind het heel lastig te bepalen. Het is heel knap wat we met zijn allen aan het doen zijn.’ Op bezoek bij Flevoland won WFHC Hoorn niet alleen met klinkende cijfers (1-11), maar liet het ook zien de verbeterpunten snel op te pikken. ‘We stonden halverwege 0-4 voor, maar het mocht iets scherper en energieker in het druk geven naar voren. Het zijn details. Dat lukte heel goed in de tweede helft en toen scoorden we er zeven.’

Dat Flevoland bij een 0-8 tussenstand iets terug kon doen deed niets af aan de vreugde bij Haavekost. ‘Je moet het elke keer maar weer opbrengen om gemotiveerd het veld in te gaan en dat doen ze. We zitten in een flow’, vervolgde de coach. Noa de Smit en Willemijn van Ernst tekende beiden voor twee doelpunten. Meagan Klaij, Jessie Blom, Marlotte van Ernst, Benthe Peletier Babette Wessels en Emma van Dulmen kwamen allen eenmaal tot scoren.