UTRECHT/MONSTER – Blijdschap bij de dames van Disnierats, die zich mogen opmaken voor een promotiewedstrijd. De ploeg behaalde dat in Utrecht bij SVE. De herenploeg van Disnierats sloot de competitie af met een nederlaag.

SVE – Disnierats dames 5-5
Vijf punten hadden de dames van Disnierats nodig om de promotiewedstrijd Eredivisie te mogen spelen en elk punt dat Hilversum tegen Tanaka mis liep hoefden ze minder te halen.

Tessa Margaroli bleef nog steeds geblesseerd aan de kant waardoor Som Roelofsma , Annelies Mannak en Nicole van der Ark in de basis stonden om deze klus te klaren. Van der Ark begon en haalde vrij gemakkelijk het eerste punt binnen. Zowel Mannak als Roelofsma wisten vervolgens hun eerste partijen niet te verzilveren en ook het dubbel met Mannak/Van der Ark ging naar SVE, dat daardoor met 3-1 aan de leiding ging. ‘Gelukkig herstelden we ons’, aldus Van der Ark, die zelf de stand op 3-2 bracht en haar teamgenoot Roelofsma vervolgens een punt zag pakken.

De laatste vier partijen werden verdeeld, zowel Roelofsma als Mannak wisten er nog één te pakken waardoor de vijf punten gehaald werden. ‘Tussendoor was de druk er al afgehaald door de partijen die door Hilversum verloren werden, daar werd uiteindelijk ook 5-5 gespeeld’, vervolgde Van der Ark. ‘Dus we mogen ruimschoots de promotiewedstrijd gaan spelen.’ Die zal op 26 mei worden afgewerkt.

Smash – Disnierats heren 7-3
Dat de heren uit Hoorn dit seizoen werden geteisterd door blessureleed bleek ook afgelopen zaterdag weer. Marco Gerritse zat wederom om de bank met zijn blessure dus stonden Michel Laroo, Sjoerd Bek en Stefan Heijnis in de basis. Tijdens de eerste wedstrijd van Heijnis moest hij echter voor de tweede keer dit seizoen opgeven wegens problemen met de rug. Bij aanvang leek hij voldoende hersteld te zijn, maar niets bleek minder waar.

Dit leverde voor de heren uit Hoorn direct een 3-0 achterstand op. Voor de heren van Disnierats stond er overigens niks meer op het spel want zij stonden derde en zouden die positie, ongeacht de uitslag, ook behouden. Voor Smash stond er daarentegen veel op het spel want zij konden zich nog handhaven. Dat was te merken ook want de heren gingen er volle bak tegenaan. Door de opgave van Heijnis waren de heren uit Hoorn wat meer gelaten. Het zorgde ervoor dat het vuur weg was.

Laroo lukte het nog om door zijn verdedigende spel waar de tegenstander geen kaas van had gegeten twee overwinningen te behalen en Sjoerd Bek won een wedstrijd. Het dubbel van Laroo en Bek ging ook verloren waardoor de heren met 7-3 verloren. Voor de heren uit Monster bleek dit voldoende te zijn om zich te handhaven.