WORMERVEER – Na vier weken niet te hebben gespeeld kwam Hollandia afgelopen zaterdagavond weer in actie. Op bezoek bij Fortuna Wormerveer pakte het de volle buit, 0-3.

‘Dit is een goede en verdiende overwinning. Het was bijzonder knap’, stelde Charles Van Altena na afloop. Het is immers een fase in het seizoen dat clubs spelers gaat missen. Zo moest Hollandia het bij Fortuna Wormerveer stellen zonder Nick de Wit, Robbin Muller van Moppes en Kevin Giele. Daarentegen stond Hassan Aanzhi voor het eerst in de basis. ‘We zagen op de training al wel dat hij fitter begon te worden. Hij heeft het goed opgepakt. De hele ploeg heeft het goed opgepakt.’ Dat er in Wormerveer met 0-3 werd gewonnen was volgens de oefenmeester een compliment waard.

Zo’n zes minuten voor rust opende Hollandia uit een standaard situatie de score. Een vrije trap van Sven Deen werd door Thomas de Jong binnengewerkt, waarna de gasten de voorsprong tot aan de rust vast hielden. ‘We hadden een vermoeden wat er na rust ging gebeuren bij Fortuna. Dat ze gingen doorschuiven naar 3-4-3, al werd dat 3-3-4. Dat hebben we uitstekend opgepakt’, vervolgde Van Altena. Tien minuten voor rust viel Bart Groot uit en kwam Mike Soepboer als invaller in de verdediging. 'Hoe hij het heeft opgepakt is een compliment waard.’ Niet alleen Mulder, die na het uitvallen van Groot naar het middenveld verhuisde, en Soepboer stonden goed. De verdediging stond sterk en gaf weinig weg.

Een kleine tien minuten na rust tekende Jorg Ooievaar met een rake vrije trap voor de 0-2. In de slotfase kreeg Hollandia meer ruimte en na een actie van Aanzhi stond Mark Zwagerman op de juiste plek om de 0-3 te maken. ‘Ik ben heel tevreden.'

Fortuna Wormerveer – Hollandia 0-3 (0-1)
0-1 Thomas de Jong
0-2 Jorg Ooievaar
0-3 Mark Zwagerman