HOORN – Charles van Altena is bezig aan zijn laatste seizoen bij HVV Hollandia. De oefenmeester heeft de club laten weten het tijd te vinden voor een nieuwe uitdaging.

Afgelopen dinsdagavond maakte Charles van Altena zijn beslissing kenbaar aan het bestuur en de spelersgroep. Na vier seizoenen vindt de oefenmeester het tijd voor een nieuwe uitdaging. Doordat de oefenmeester dit nu al heeft besloten is er voor Hollandia voldoende tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. ‘Als bestuur respecteren wij zijn beslissing en wensen hem succes in het nog lopende seizoen en met zijn verdere loopbaan als trainer in de toekomst’, laat de club in een reactie weten.

Van Altena begon in 1998 aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij Kolping Boys. Hier was hij drie seizoenen actief. In het vervolg van zijn carrière was hij actief bij Stormvogels, FC Purmerend, HFC Haarlem (jeugdtrainer) en RKAV Volendam (jeugdtrainer).

Vorig jaar behaalde Hollandia onder Van Altena een periodetitel. In het huidige voetbalseizoen bezet de ploeg na elf wedstrijden de zesde plaats.