BROEK OP LANGEDIJK - CSV BOL is zaterdag voor de tweede maal dit seizoen te sterk gebleken voor Zwaluwen '30. Na de eerdere 0-2 zege in Hoorn toonde de ploeg van trainer Erwin Tump zich ook op eigen veld uiterst efficiënt: 4-1.

In de beginfase zag het er zeker niet naar uit dat BOL een ruime zege zou behalen. De gasten uit Hoorn begonnen sterk en keeper Melvin Habets moest al snel in actie komen door met zijn voeten een poging van Floris Coffeng te keren. Dezelfde Coffeng kreeg even later een nieuwe kans en schoot nu wel de bal diagonaal langs Habets. Via Dave Severins kregen de gasten nog een kans, maar dit schot was te slap. Een tegenvaller voor Zwaluwen '30 was het geblesseerd uitvallen van Pieter Koopman en juist hierna nam de thuisploeg meer initiatief. De gelijkmaker viel nadat Alex van Enoo slim doorkopte naar Timon Plak: 1-1. In het vervolg van de eerste helft kreeg BOL ook nog kansen via Bas Jonker (kopbal net naast) en Jack Schoon wiens schot werd gepareerd door keeper Bakker.

Na de rust speelde Zwaluwen '30 met de wind in de rug en de ploeg van Richard Bulterman had ook het meeste balbezit, maar voetbalde vaak zonder overleg. Behoudens twee schotjes van severins zorgde het dan ook nauwelijks voor gevaar. BOL kwam na een kwartier weer beter in de wedstrijd en een eerste waarschuwing werd al afgegeven door verdediger Jurre van Lingen die in het zijnet schoot. In kort tijdsbestek profiteerde BOL, in de persoon van Martijn Ton, vervolgens van defensieve fouten bij de Horinezen. Eerst werd een lange bal van Mike Molenaar niet goed ingeschat door de verdediging en kon Ton de bal over de keeper heen wippen en een minuut later ging men ben Zwaluwen opnieuw in de fout. Op aangeven van Van Enoo scoorde Ton zo zijn tweede van de middag. Het bleek het breekpunt voor de gasten warana Daniël Vos in de slotfase ook nog voor de 4-1 wist te zorgen.

Door de zege klimt BOL naar de achtste plaats in de 1e Klasse A. Zwaluwen '30 staat elfde en houdt nog drie ploegen onder zich.

BOL - Zwaluwen '30 4-1 (1-1)

17. Floris Coffeng 0-1
30. Timon Plak 1-1
72. Martijn Ton 2-1
73. Martijn Ton 3-1
88. Daniël Vos 4-1

Foto's : DP Sportfotografie