HOORN - Uniek toernooi in Hoorn wordt van 8 t/m 14 juli voor de 45ste keer verspeeld op De Blauwe Berg. Traditiegetrouw vinden de wedstrijden van het Boekweit|Olie Tennis Toernooi plaats op de tennis- en padelbanen van HLTV Juliana. Het had zelfs al de 46ste editie kunnen zijn, ware het niet dat de pandemie in 2020 roet in het eten gooide.

Het unieke karakter van het toernooi zit hem in de gegarandeerde deelname van landelijke topspelers. Zo hebben o.a. Brenda Schultz en Reamon Sluiter en meer recentelijk Kiki Bertens en Botic van de Zandschulp de tennisbanen van HLTV Julinana gesierd. Tijdens het Boekweit|Olie Tennistoernooi wordt een van de vier jaarlijkse, landelijke Nationale Ranglijsttoernooien gehouden. Het is voor nationale topspelers een belangrijk evenement om punten te vergaren voor hun ranking. Dit jaar starten deze toppers op donderdag 11 juli met het hun wedstrijden.

Het ranglijsttoernooi is onderdeel van een evenement dat verder voor elk wat wils biedt. Iedereen die zin heeft om deel te nemen aan een gezellig en goed bezet toernooi kan zich nog steeds inschrijven. Categorieën genoeg.

Vorig jaar is aan het evenement een padeltoernooi toegevoegd. Het was een doorslaand succes. De hoop is dat deze editie daar nog een schepje bovenop gaat doen. Ook hiervoor kan in diverse categorieën worden ingeschreven. Over het algemeen beginnen de wedstrijden in de namiddag.
Voor 55-plussers die recreatief willen tennissen of padellen is een speciale dag in het leven geroepen, woensdag 10 juli. De deelnemers spelen een aantal verkorte wedstrijden en kunnen genieten van een heerlijke lunch.

Het is een heerlijk toernooi om aan deel te nemen, maar zeker ook om te bezoeken. Inschrijven kan nog tot 28 juni. Voor meer informatie www.hltvjuliana.nl en volg het toernooi op de bekende social media.