HOORN De als eerst geplaatste Jasper Smit is er niet in geslaagd om de finale te halen. Waar de speler van L.T.C. Leeuwenbergh vorig jaar wél de eindstrijd haalde, strandde Smit ditmaal dus in de halve finale.

Richting de finale wist Jasper Smit overtuigend te winnen. In de eerste ronde (6-1, 6-1), tweede ronde (6-2, 6-4) en in de kwartfinale (6-4, 6-2) had hij telkens aan twee sets genoeg. Afgelopen zaterdag was het echter een ander verhaal.

Tegen Justin Eleveld, als vierde geplaatst, won Smit de eerste set nog met 1-6, maar de tweede ging met 7-5 verloren waardoor een derde set nodig was. Daarin sloeg Eleveld, spelend bij T.V. Hasselo opnieuw toe en stuurde Smit middels een 6-3 setwinst naar huis.

In de finale treft Eleveld de winnaar van vorig jaar, Bart de Gier. De titelverdediger won in twee sets (6-4, 6-3) van Kevin Boelhouwer en greep zo wederom een finaleticket.

Dames
Ook de finale van het dames enkelspel in het vier sterren Nationale Ranglijst Toernooi staat op zondag op het programma. Deze wedstrijd zal gaan tussen Joany Pontjodikromo en Marrit Boonstra. Pontjodikromo versloeg Annick Melgers uit Heiloo met 7-6 en 6-4). Voor Marrit Boonstra werd het een ‘simpele’ winstpartij aangezien de als eerst geplaatste Chayenne Ewijk door een blessure moest opgeven.

Komende zondag komt het Boekweit/Olie Tennis Toernooi op de banen van HLTV Juliana ten einde. Dan staan er vele finales op het programma. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de slotdag.