DRIEHUIS - In de 1e klasse van het vrouwenvoetbal heeft De Blokkers zondag een zeer ruime overwinning behaald bij RKVV Velsen. De ploeg van trainer Luc Ebbeling maakte een 2-1 achterstand ongedaan door uiteindelijk met maar liefst 2-6 te zegevieren.

Onder zeer slechte weersomstandigheden was Ebbeling echter niet te spreken over de openingsfase van zijn ploeg. 'We begonnen ongeconcentreerd, waren slap in de duels, en konden geen bal in de ploeg houden. We kwamen toen echt een paar keer goed weg.'Tegen de verhouding in was het Nadia Raadsheer die met een vrije trap de gasten op voorsprong bracht, maar via tegenaanvallen kwam Velsen op 2-1. Via Esther Kuin gingen de ploegen met een gelijke stand rusten.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd toen de 3-3 eindstand een terechte afspiegeling was van de wedstrijd daar maakte De Blokkers na de rust het verschil. Ebbeling had wat omzettingen gedaan door met drie aanvallers te gaan spelen en de van een blessure terug gekeerde Amy van Haarlem als linksbuiten op te stellen. Dat betaalde zich direct uit want met prima aanvalsspel werd de thuisploeg terug gedrongen en Van Haarlem zelf bracht De Blokkers opnieuw op voorsprong. Velsen moest de aanval weer zoeken maar werd keihard afgerekend door een dominant De Blokkers dat via Densie Wouda (2x) en nogmaals Van Haarlem de eindstand op 2-6 bepaalde.

'Een groot compliment voor de wijze waarop wij de tweede helft hebben gedomineerd', sprak een na afloop wel tevreden Ebbeling dan ook. Door de overwinning staat de ploeg op een gedeelde vierde plaats en krijgt het komende zondag koploper Witkampers op bezoek.