HOORN/BERKEL-ENSCHOT - In de Eredivisie Zaalvoetbal hebben zowel Hovocubo als HV/Veerhuys afgelopen vrijdag een driepunter kunnen bijschrijven. Beide ploegen wisten met het oog op de play-offs een zeer belangrijke zege te behalen.

Hovocubo heeft de tweede plaats, achter koploper FC Eindhoven, nog steeds in handen. De ploeg van Sander van Dijk kende de nodige moeite op bezoek bij Be '79 in Berkel-Enschot. Via Ilias Bouzit kwam men binnen de minuut op voorsprong, maar net zo snel maakte Piet Adams weer gelijk. Halverwege de eerste helft bracht Soufian Charraoui de Hoornse formatie weer op voorsprong en de 1-2 was tevens de ruststand.

In de tweede helft bracht Hicham Aklalouch de marge op twee, maar Be '79 toonde veerkracht door treffers van opnieuw Adams en Imad Kharichef. Met nog tien minuten op de klok wist Karim Mossaui voor een derde maal de gasten op voorsprong te brengen, en ondanks een spannende slotfase bleek dit de winnende: 3-4.

HV/Veerhuys staat weer op de felbegeerde zesde plaats en heeft zelfs nog kans op plek vijf na een knappe zege op FCK De Hommel. De ploeg van coach Najib Taki kwam al binnen een paar seconden op achterstand, maar herstelde zich. Door doelpunten van Jorg Ooievaar en David Albert ging men met 2-2 rusten.

Na de pauze wist Hoessein Jabir al snel voor een voorsprong te zorgen. Na de gelijkmaker van de gasten uit Den Bosch werd het verschil halverwege de tweede helft gemaakt. Jeffrey de Moel en opnieuw Ooievaar brachten de marge op twee. FCK De Hommel stribbelde nog even tegen, maar Jabir maakte met zijn tweede aan alle onzekerheid een eind: 6-4.