HOORN - Zwaluwen '30 heeft de kater van de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen concurrent AFC (5-3) weer snel van zich afgespoeld. Dinsdagavond wist de ploeg van trainer Richard Bulterman met 2-0 te winnen van het hoog geklasseerde Valken '68 waardoor men de rode lantaarn weer overdraagt aan de Amsterdammers.

Er viel weinig af te dingen op de zege van de Hoornse degradatiekandidaat. Zwaluwen '30 oogde fel en gretig en liet de gasten uit het Zuid-Hollandse Valkenbrug nooit in het spel komen. Al na tien minuten opende Gregory Scheltens de score na een vlot lopende aanval.

Na de rust gooide de van een blessure teruggekeerde Pieter Koopman het duel in het slot. De spelmaker stond koud een minuut in het veld toen hij de bal achter keeper Van Harmelen schoot: 2-0.

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Zwaluwen '30 voorlaatste (13e) met twee punten voorsprong op AFC en twee punten achter Die Haghe. Komende zaterdag gaat de Bulterman-equipe op bezoek bij middenmoter Argon in Mijdrecht.