HOORN - Vijftien spelers van zaalvoetbalvereniging Hovocubo ontvangen zaterdag 25 mei een sportpenning uit handen van wethouder Kholoud al Mobayed. De zaalvoetballers ontvangen de sportpenning omdat zij in het seizoen 2018/2019 kampioen van Nederland zijn geworden.

Er worden twee gouden, acht zilveren en vijf bronzen sportpenningen uitgereikt. De twee heren die een gouden sportpenning ontvangen, hebben in 2014 en 2018 al een bronzen en zilveren penning ontvangen na een kampioenschap van Hovocubo. Voor acht heren was het kampioenschap van mei 2018 de eerste keer; zij ontvingen toen een bronzen penning en dit jaar een zilveren. Voor vijf heren is het kampioenschap met Hovocubo een primeur; zij ontvangen de bronzen sportpenning.

Sportpenningen en oorkondes
De gemeente reikt aan (aangepast) sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. (Aangepast) sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde.

Voorwaarden
De (aangepast) sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De (aangepast) sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op www.hoorn.nl/sportonderscheidingen.

Foto: Gerrie Meijer - www.gerriefotografie.nl