HOORN - Anand Jagdewsing (58) stopt per direct om persoonlijke redenen als hoofdtrainer van HVV Hollandia. Zijn besluit stond al enkele dagen vast, maar hij besloot na een paar dagen bedenktijd woensdagmiddag de selectie hierover in te lichten.


Het bestuur van Hollandia betreurt zijn plotselinge vertrek, maar heeft begrip voor zijn overwegingen de club de rug toe te keren. Assistenttrainer Rudo Hidden is bereid gevonden Jagdewsing voorlopig te vervangen. Bestuur en technische commissie zoeken naar een oplossing voor de middellange en langere termijn.

Jagdewsing had nog een contract bij Hollandia tot het einde van dit seizoen en was sinds 2019 hoofdcoach op Sportpark Juliana. Onder zijn hoede promoveerde Hollandia in 2020 van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie. Daaruit degradeerde de hoofdmacht ook weer afgelopen seizoen naar de Vierde Divisie. Jagdewsing benadrukt dat Hollandia zijn club is en blijft. ‘Ik heb een doordachte en geen emotionele beslissing genomen’, stelt de oefenmeester. ‘Er is geen relatie met de resultaten. Ondanks twee gelijke spelen in de eerste twee duels van de competitie ben ik ervan overtuigd dat Hollandia voor de bovenste plaatsen zal spelen in de Vierde Divisie. Ik hoop volgend jaar, als Hollandia 125 jaar bestaat, weer mijn gezicht bij de club te laten zien.’

Hollandia dankt Anand Jagdewsing wat hij als speler en trainer voor de club heeft betekend en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan.