UITGEEST - Het bekeravontuur zit er voor de zaterdagselectie van Always Forward na de eerste knock-out ronde al op. De Hoornse formatie ging op bezoek bij FC Uitgeest met 3-1 onderuit.

Het duel tussen de beide tweedeklassers, Uitgeest degradeerde afgelopen seizoen uit de 1e klasse zondag waar Always Forward overtuigend kampioen werd in de derde klasse zaterdag, werd onder de striemende regen en bij kunstlicht afgewerkt. Onder leiding van scheidsrechter Schram werd het een stevige wedstrijd waarin de arbiter liefst zeven keer geel zou trekken. De thuisploeg kwam na een ruim kwartier spelen op voorsprong toen Rens Brouwer vanaf rand zestien doeltreffend uithaalde. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Always Forward na een matige eerste helft veel beter voor de dag en dat leverde al snel de gelijkmaker op. Dennis van Tricht kon na een corner raak koppen. De gelijke stand was van korte duur want na een uur spelen zorgde invaller Yente Smit voor een hernieuwde Uitgeester voorsprong en de ploeg van trainer Johan Rutz was helemaal zeker van de volgende ronde toen Brouwer zijn tweede wist te maken: 3-1.

Always Forward komt komende zaterdag weer in actie in competitieverband als Jong Holland op bezoek komt.