HOORN - In de vierde klasse C heeft Always Forward zondag de tweede thuisoverwinning geboekt. De ploeg van trainer Yotti Papamelodis won met nipt verschil van De Valken. In dezelfde klasse ging HSV Sport in eigen huis fors onderuit.

Onder druilerige omstandigheden ging het op en neer bij Always Forward-De Valken. De thuisploeg begon sterker, maar stuitte vooral de goalie van De Valken, Loek Groot. Op het moment dat de gasten zich aanvallend meer lieten zien sloeg juist de thuisploeg toe. Tom de Weerd opende de score na een handig overstapje van Lucas Vaerewijck. Nog voor rust werd de score verdubbeld door een verrassende vrije trap van Cemil Zaal die pardoes via de paal in het doel verdween.

Op zich een comfortabele voorsprong, maar die werd binnen een minuut na de rust kleiner door een doelpunt van Jeremy Vreeker. Always Forward kwam meer onder druk te staan, maar sloeg na een uur opnieuw toe via Quinten Gorissen. De thuisploeg kende daarna geluk toen Vreeker op de lat kopte. Via een late strafschop van Niels Timmer werd het alsnog 3-2 waarna nog tien minuten blessuretijd volgden aangezien kort daarvoor twee spelers met de hoofden tegen elkaar kwamen en de behandeling daarvan lang duurde. Met samengeknepen billen wist de Hoornse formatie de zege toch over de streep te trekken.

HSV Sport gaf in eigen huis Kwiek '78 in de eerste helft nog wel redelijk partij, waar na de rust alles fout ging wat er fout kon gaan. Ondanks doelpunten van Hollak en Bruinsma ging de thuisploeg fors onderuit: 2-6.

Ook met de nieuwe zaterdagploeg van Always Forward gat het voorlopig goed. Uitkomend in 4A won de ploeg al drie wedstrijden op rij. Afgelopen zaterdag werd DTS geklopt na twee doelpunten van Schipper.