REGIO – In de Vierde Klasse C boekte Always Forward een zege in de Hoornse derby. In eigen huis won het met 2-0 van HSV Sport 1889. In de Derde Klasse speelde De Blokkers gelijk en verloor Westfriezen.

Westfriezen – Hollandia T 1-2
Trainer/coach Patrick Huisman was er zuur van. ‘Het was gewoon stom en onnodig. Als je zelf de beste kansen krijgt, voetballend de bovenliggende partij bent en je scoort te weinig dan weet je dat de tegenstander een kansje krijgt.’ zei de Huisman na afloop.

Voor rust schoot Hollandia T op de kruising en kreeg na een botsing op de rand van de zestien een penalty. Die werd verzilverd. Westfriezen kreeg al na vier minuten een grote kans, maar deze vloog hoog over. ‘Dan probeer je in de tweede helft wat om te zetten’, aldus Huisman die Wesley Mak tien minuten na rust de gelijkmaker zag scoren. ‘Daarna kwam er een fase waarin we de wedstrijd gewoon op slot konden gooien. Alleen gingen de kansen er niet in.’ In de slotfase scoorde de bezoekers de 1-2.

VIOS W – De Blokkers 0-0
In Warmenhuizen kwamen VIOS W en De Blokkers niet tot scoren. ‘Het was terecht’, vond Constantijn Schouten. ‘Beide teams kregen een kans en deze werden gemist. De beste spelers stonden op het middenveld, daar werd het uitgevochten.’ vervolgde de oefenmeester.

Bij VIOS W speelde De Blokkers op normaal gras. ‘En dan is 0-0 voor ons geen slecht resultaat. We hebben heel weinig weggegeven en als collectief prima gespeeld.’ Door het gelijkspel is de ploeg van Schouten ook na vier duels nog ongeslagen.

Always Forward – HSV Sport 1889 2-0
Op eigen veld won Always Forward in de Hoornse derby met 2-0 van HSV Sport 1889. Al na dertien minuten moesten de bezoekers verder met tien man doordat Nando van Drimmelen met rood werd weggestuurd. Volgens Stephan Kaaij, die later wegens aanmerkingen op de leiding ook een rode kaart ontving, was het een onterechte. ‘Het was een Hoornse derby die zwaar werd beïnvloed door de scheidsrechter. Het begon als twee gelijkwaardige ploegen’, zei de oefenmeester. ‘Na het wegsturen van Van Drimmelen werd het voor ons tegenhouden en proberen om het goede veldspel van Forward te ontregelen. Dat hebben we goed gedaan, al waren zij uiteraard de bovenliggende partij.’

‘Er was maar één ploeg die wilde voetballen. Niet dat ik echt tevreden kon zijn over ons vertoonde spel vandaag. We waren te slordig en te traag in de laatste fase voor het doel. Zelfs nadat HSV Sport voor rust met tien man speelde wisten we daar niet goed van te profiteren’, aldus Yotti Papamelodias. In de tweede helft scoorde Patrick Bruins met een bekeken afstandsschot voor de 1-0. In de slotfase kwam de gastheer via een eigen doelpunt op 2-0. ‘Ik ben ontevreden over ons spel, maar de drie punten nemen ze ons niet meer af en daar gaat het uiteindelijk om.’

Fotografie: Gerrie Meijer