HOORN - Voetbalvereniging Always Forward staat bekend vanwege de grootte van de club, het talent en succes en de maatschappelijke betrokkenheid.

Ook dit jaar gaat het Wereldteams voetbaltoernooi plaatsvinden. Het wordt een prachtig, dynamische zaterdagmiddag. Mannen en vrouwen uit Hoorn en omgeving die vanwege hun culturele achtergrond of nationaliteit een team vormen en elkaar sportief gaan treffen.

Eerder waren er teams uit Syrië, een team Eritrea, Somalië, Polen/Hongarije, team Turkije, de Horizon College nieuwkomersgroep en een mix-groep van Always Forward. Dat er nu een team Oekraïne gaat deelnemen ligt in de verwachting.

Dit is het vijfde toernooi op rij bij Always Forward. Always Forward vindt het belangrijk om iedereen de gelegenheid te geven te voetballen, te betrekken bij de club en te helpen in de organisatie. De voetbalclub is een plek van ontmoeting.

De werkgroep ter voorbereiding en uitvoering is samengesteld uit personen met diversiteit; verschillende mannen en vrouwen met verschillende achtergronden. Samen maken we een plan en werken naar deze zaterdag.

Het Wereldteams Toernooi is de afsluiting van weer een geweldig voetbalseizoen