HOORN – Vorige zomer sloeg Always Forward een andere weg in met het eerste elftal. Met eigen spelers wil de ploeg stappen maken. Toch ziet de vierdeklasser na dit seizoen een drietal spelers vertrekken. Daarentegen verwelkomt het team een vijftal aanwinsten.

Als erkenning voor het geleverde werk ziet Always Forward het vertrek van de spelers niet. “Het is meer een erkenning voor de spelers zelf want wij zitten er echt niet op te wachten dat spelers vertrekken”, vertelt Yotti Papamelodias, één van de mensen achter het nieuwe clubbeleid. “Je kan het echter jammer genoeg nu niet voorkomen. Het niveau werkt nu nog in ons nadeel, dat weten we, maar dat is een kwestie van tijd.”

Stap omhoog
Met Mukhtar Suleiman, Ferris Inyamah en Joep Rive maken er na dit seizoen drie spelers de overstap naar stadsgenoot Zwaluwen’30. Het drietal kiest hiermee voor een stap naar de eerste klasse. Het is voor nu een behoorlijke stap omhoog. Toch zijn er ook drie spelers die komende zomer de omgekeerde weg bewandelen. Keeper Marlon Coco en spelers Denitio Gravenberg en Anthony Sabajo. Daarnaast komen Jay Jay Beemsterboer (SC Buitenveldert) en Timo Polsma (de Blokkers) over. “Ze zijn jong en ervaren. Het zijn spelers met een sterk karakter, ambitieus en mentaal sterk.”

Het project waar de Hoornse club mee bezig is bleef dus niet onopgemerkt. “Laat ik voorop stellen dat ik als trainer nooit spelers zal halen. Ik ga pas in gesprek met spelers die aangeven weg te willen bij de club waar ze spelen. Dus spelers willen zelf naar Always Forward komen. Dat zijn spelers die mij kennen uit het verleden maar ook spelers die bij ons in de jeugd hebben gespeeld.” vertelt Papamelodias die de aanwinsten ook als voordeel ziet voor de huidige selectie. “Concurrentie is alleen maar gezond als de mindset goed is. Respect, discipline, geduld, acceptatie en hard blijven werken dan word iedereen daar ook beter van en creëer je met elkaar een gezonde concurrentiesfeer.”

De komst van het viertal betekent zeker niet dat Always Forward de koers wijzigt. “De weg die we zijn ingeslagen blijven we volgen. Er komen ook weer een aantal 019 talenten door die zich verder gaan ontwikkelen”, legt de hoofdtrainer uit. “Maar onderweg tijdens het proces gebeurt er veel. Al vroeg in het seizoen bijvoorbeeld zware langdurige blessures, spelers die door studie en werkzaamheden niet volledig kunnen trainen en spelen maar ook spelers die onderweg zichtbaar moeite krijgen met het niveau en de verwachtingen, niet alleen de voetballende kwaliteiten maar ook vooral mentaal.”

Stappen maken is het belangrijkste bij de huidige vierdeklasser. Papamelodias: “Iedereen moet zich bewijzen en er voor willen gaan, en blijven gaan. Die motivatie en ambitie wil ik graag voelen en zien want alleen dan kan je die stappen blijven maken. Eenmaal omhoog en niet meer terug willen, dat is ons doel. Een moeilijk maar geweldig proces. Dat is ons project, een megaproject.”