REGIO – Op bezoek bij de Valken heeft het Hoornse Always Forward een knappe prestatie geleverd door met 0-5 te zegevieren. In diezelfde vierde klasse boekte HSV Sport een 0-4 overwinning. Hollandia wist geen punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen SWZ BOSO Sneek, 0-1.

Hollandia – SWZ BOSO Sneek 0-1
“We speelden de eerste twintig minuten en de laatste tien minuten van de eerste helft goed. We creëerden zes goede kansen in de eerste helft met goede aanvalsopzetten en veel beweging.” zei Charles van Altena na afloop. Toch bleven doelpunten uit in de eerste helft.

Na zes minuten in de tweede helft kreeg Hollandia de 0-1 om de oren. “In de tweede helft creëerden we ook weer mooie kansen, maar we scoorden niet”, vervolgde de oefenmeester. “Over de hele wedstrijd hebben we negen echt goede kansen gehad, maar we wisten geen treffer te maken. Dat kunnen we onszelf verwijten.”

De Valken – Always Forward 0-5
Always Forward heeft de goede vorm van de afgelopen weken weten door te trekken in de uitwedstrijd tegen de Valken. “Wij hebben hen volledig afgetroefd”, stelde Yotti Papamelodias. “Zij spelen graag met veel inzet op de afvallende bal. Alleen vandaag heeft onze spelersgroep getoond dit ook te kunnen en beter zelfs.”

Halverwege ging de Hoornse ploeg dankzij doelpunten van Quinten Gorissen, Ferris Inyamah en Dave Severins al riant aan de leiding. “De Valken was niet bij machte hier iets tegenover te zetten. Een terechte overwinning dus.” vervolgde de oefenmeester. De zege kreeg na rust extra glans door doelpunten van Gaim de Ridder en Mike Lieshout.

Oosthuizen – HSV Sport 1889 0-4
HSV Sport 1889 kwam bij Oosthuizen moeizaam op gang maar uiteindelijk boekte het een 0-4 overwinning. “We hebben weinig tot niets weggegeven”, aldus Stephan Kaaij. “We hebben wederom te weinig gescoord.” vervolgde de coach. In het uitduel ontbraken er vier vaste krachten. Kaaij: Die zijn goed vervangen door de reserve spelers. Complimenten voor het team.”

De doelpunten vielen via Jari Switser, Wilfried Kra, Sander Boom en Ricardo Pengel. Na afloop zag HSV Sport dat concurrent De Valken had verloren. “Dat is inderdaad fijn. De Valken en VVS’46 zijn diegene die we in de gaten houden maar vergeet niet dat er ander clubs zoals Always Forward op de loer liggen.”