HOORN - Always Forward heeft zondag de derby tegen het gehavende De Blokkers in winst weten om te zetten. De gasten hielden iets meer dan een helft stand tegen de thuisploeg van trainer Egidio Oude Groen. Zijn formatie won het duel terecht met 3-1.

De Blokkers-trainer Jamakl Yahiaoui kampt al sinds het begin van het seizoen met een blessuregolf en is wekelijks blij als hij al elf man kan opstellen. In het uitduel bij Always Forward kon hij wel beschikken over Lorenzeo Ebecilio. De voormalig Ajax-prof is na tal van werelddelen neergestreken bij zijn eerste club, en hield het iets langer dan een helft vol toen hij met een hamstingblessure moest opgeven.

Hetzelfde ging op voor zijn ploeg die het ook tot na de rust op orde had. Always Forward had weliswaar voor de rust al het betere van het spel en de beste kansen, maar kon dat nog niet in cijfers uitdrukken. Stan Prins brak in de 55e minuut uiteindelijk de ban. Nadat Cemil zaal de lat had geraakt werd die scoore even later verdubbeld door Patrick Tap. Denzel Inyamah gooide het duel defintief in het slot alvorens Davey Janzen de eer mocht redden voor De Blokkers: 3-1.