HOORN - De competitie in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal begon dit weekend met een heuse Hoornse derby. Zwaluwen`30 ontving op het eigen sportpark promovendus Always Forward. Het duel leverde uiteindelijk geen winnaar op, en daar zal met name de thuisploeg van balen: 2-2.

Terwijl in de ochtenduren de hemelsuizen nog open gingen brak er in de middag een zonnetje door en dat betekende dat er nog aardig wat volk afging op de eerste Hoornse derby van het seizoen. Zij zagen in het eerste half uur weinig kansen want beide ploegen waren vooral bezig in het aftasten van elkaar en oogden nog onwennig bij de seizoensouverture. Bij Always Forward, dat in twee seizoenen promoveerde van de vierde naar de tweede klasse, stond ondermeer nieuwkomer Lorenzo Ebecilio in de basis en ondanks enkele goede acties, waaronder een vrije trap die op de lat eindigde, was de balans voor de ex-prof negatief. Ebecilio, die in 2010 in Ajax 1 debuteerde en vervolgens de wereld rondging bij ploegen in o.a. Oekraine, Rusland, Azerbeidzjan, Cyprus en Japan keerde terug in zijn eigen Hoorn in een wedstrijd die voor hem slechts vijftig minuten duurde. Na twee pittige overtredingen zag hij kort na de rust namelijk zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Ter Velde en kon inrukken.

De stand was op dat moment 1-1. Namens Always Fortward had Jouke Huitema na goed voorbereidend werk van Kevin van Gasteren de score geopend. Kort voor rust kwam Zwaluwen '30 op schitterende wijze terug met een prachtige pass van Jorg Ooievaar en dito afronding door Diovaris Balentina.

Na het rood van Ebecilio kwam Zwaluwen '30 een kwartier later op voorsprong toen de geheel vrijstaande Leon Schipper kon binnen werken. Met elf tegen tien vergat de thuisploeg het duel vervolgens in het slot te gooien, mede dankzij goed keeperswerk van Brian van der Werff die een poging van Balentina uit de bovenhoek ranselde en een inzet van Schipper met de voeten keerde. Het missen van kansen brak de ploeg van trainer Richard Bulterman uiteindelijk op toen in de blessuretijd Milco Leijen vanuit het niets de 2-2 liet aantekenen.

Zwaluwen'30 - Always Forward 2-2 (1-1)
32. Huitema 0-1
42. Balentina 1-1
64. Schipper 2-1
90+3. Leijen 2-2

Rood: Ebecilio (AF, 2x geel)

Foto's: DP Sportfotografie