HOORN - Always Forward heeft de voetbaljaargang 2022 afgesloten als koploper van de 3e Klasse A. Op de laatste speeldag van het jaar won de formatie van trainer Egidio Oude Groen met 3-0 van directe concurrent Schagen United.


Met reeds een periodetitel op zak en als winterkampioen is de honger van de Hoornse formatie nog niet gestild en men wil na de feestdagen dan ook absoluut voor het hoogst haalbaar gaan. Dat is echter nog geen uitgemaakte zaak. Na elf wedstrijden staat Spartanen in punten gelijk en volgen er nog vijf ploegen die allen binnen vijf punten achterstand staan.

Toch was de zege op Schagen United, dat voorafgaand aan het duel eveneens gelijk in punten stond een morele opsteker voor Always Forward. Voor de zevende keer dit seizoen werd de nul gehouden en de thuisploeg sloeg zelf toe in de laatste twintig minuten. Daarin was een glansrol voor Joeri Kerkhoven, die speelde voor de geblesseerde Jeffrey De Moel. Kerkhoven opende twintig minuten voor tijd de score en wist drie minuten later ook de 2-0 te maken. Binnen nog een paar minuten werd het duel defintief in het slot gegooid door Daimy Mac Donald.

Always Forward hervat de competitie op 22 januari met een thuisduel tegen Hauwert '65.