HOORN/ABBEKERK – In eigen huis kwam HSV Sport niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Always Forward profiteerde hier optimaal van door op bezoek bij ALC met 3-4 te winnen en zo twee punten in te lopen op de stadsgenoot.

HSV Sport 1889 – Kwiek’78 1-1
“Wij waren eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar in de eerste helft hebben we veel kansen gemist”, zei Ricardo Pengel na afloop. Toch kwam et via Nicolai Groot al snel op voorsprong. “In de tweede helft was er in principe niets aan de hand totdat zij een kans creëerden en die direct scoorde.” vervolgde de aanvaller.

“Daarna was het voor Kwiek ‘vrouwen en kinderen eerst’ en gingen zij heel compact staan” aldus Pengel. HSV Sport slaagde er niet in om de zege te pakken. “Het was al met al een zeer teleurstellende uitslag, maar we hebben nog wel steeds veel vertrouwen aangezien wij nog alles in eigen hand hebben.”

Voor HSV Sport staan er nog vijf lastige duels op het programma. De Hoornse ploeg treft zowel VVS’46 als de Valken nog twee keer en daarnaast neemt de ploeg het nog op tegen Kwiek’78.

ALC – Always Forward 3-4
“Het was een vreemde wedstrijd vandaag in Abbekerk”, zei Yotti Papamelodias na afloop. In Abbekerk won Always Forward met 3-4 bij laagvlieger ALC.

Tot zijn eigen schrik speelde Joep Rive de bal in de voeten van de spits van ALC die daar dankbaar gebruik van maakte door de 1-0 aan te tekenen. Het was echter geen reden voor paniek bij Always Forward dat via Tommy de Weerd en Ferris Inyamah de score nog voor rust omboog naar 1-2. Vlak na rust was het al snel 1-3 door wederom De Weerd. “Ik heb het nooit over de scheidsrechter maar vandaag had deze een heel opvallende rol. Deze verbood de spelers bij dode spelmomenten water te drinken”, zei Yotti Papamelodias na afloop. “Het leverde zowel ALC als ons belachelijke gele kaarten op waar die voor ons wel heel duur komen te staan vanwege een schorsing in de volgende wedstrijd.”

Via een mooie stift van Tommy de Weerd kwam de Hoornse ploeg op een comfortabele 1-4 voorsprong. In de slotfase kwam de thuisploeg door een dubieuze strafschop en een succesvolle poging terug tot 3-4. Papamelodias: “Het was in de blessuretijd een kwestie van overleven. Het gaat uiteindelijk om het resultaat en dat hebben ze gewoon geweldig gedaan. Het toont niet alleen de veerkracht maar ook de ontwikkeling naar volwassenheid van de groep.”