HEERHUGOWAARD – Always Forward heeft bij KSV geen punten weten te pakken. In een levendig duel kwam de Hoornse ploeg na rust op achterstand en kon de schade onvoldoende repareren, 3-2.

Na afloop liepen de spelers van Always Forward teleurgesteld van het veld. Het vertoonde spel was niet zoals van de ploeg kan worden verwacht. ‘In de eerste helft sloot de verdediging niet aan bij balbezit en dan geef je ruimte weg. Voorin brachten we te weinig’, concludeerde Yotti Papamelodias terecht. Daarnaast kon het minder goed met het hobbelige veld omgaan.

Nadat KSV sterk van start ging en halverwege de eerste helft via Danny Konijn de score opende kwam Always Forward meer in hun spel. De grootste kans leverde ook direct de gelijkmaker op. Een afgemeten voorzet werd door Semeth Cetin fraai binnen gekopt. Aan de andere kant bleven kansen onbenut waardoor er nog niks aan de hand was voor de ploeg van Papamelodias.

KSV en Always Forward maakten er een boeiend schouwspel van waardoor de toeschouwers niet alleen van de prima temperatuur genoten, maar ook zeker van het duel dat vooraf al als een fraai affiche kon worden bestempelt.

Domper
Met name na rust werd het een wedstrijd waarin het op en neer golfde, met de thuisploeg die het meest succesvol was en uiteindelijk ook kon juichen. Al was de penalty die het vier minuten na rust kreeg een gelukje voor KSV en een fikse domper voor Always Forward. Bart Velseboer werd licht aangeraakt, wat voor de scheidsrechter reden was om de bal op de stip te leggen. Een kans die Danny Konijn verzilverde en KSV weer de voorsprong bezorgde. ‘De penalty was onterecht. Dat wekte irritatie op en dat had invloed op de rest van de wedstrijd’, merkte Papamelodias. Toen de gastheer enkele minuten later via een vlot lopende aanval op 3-1 kwam moest de Hoornse ploeg hard aan de pak om een nederlaag te voorkomen. Het slaagde er via Dio Balentina in om dichterbij te komen. Zijn harde schot kwam enkele minuten nadat de gasten een zuivere penalty was onthouden. ‘Je hebt na de 3-2 nog twintig minuten. Dan zit je in een goede flow en doe je een aanvallende wissel. Helaas maakten we een fout waar KSV goed van profiteerde.’ De coach doelde op een fout achterin bij zijn ploeg waar Danny Konijn met een fraaie stift optimaal van profiteerde.

KSV – Always Forward 4-2 (1-1)
23. 1-0 Danny Konijn
37. 1-1 Samet Cetin
51. 2-1 Danny Konijn (penalty)
55. 3-1 Bart Velseboer
69. 3-2 Dio Balentina
86. 4-2 Danny Konijn

KSV: Bleeker. Karels (Zonneveld/59), Willemse, Van der Roest, Top. Biersteker, Havermans, Van Tunen. Does (De Groot/89), Konijn, Velseboer.

Always Forward: Jager. Wessels, Bruijns, Hadi, Zaal. Balentina, Haverbusch (Polsma/46), Cetin (Kramer/70), Sabajo (Beemsterboer/57), Chioccarelli. De Weerd.