HOORN - Het nog altijd zonder puntverlies zijnde Always Forward heeft nu dan ook daadwerkelijk de koppositie te pakken in de vierde klasse C. De ploeg van trainer Yotti Papamelodias won op eigen veld met 3-1 van het nog ongeslagen Strandvogels.

Voor eigen publiek startte de thuisploeg goed en het werd al snel op weg geholpen toen een voorzet van Tommy de Weerd door Anfernee Blanker tot doelpunt werd gepromoveerd. De Weerd kreeg hierna nog een aantal mogelijkheden, maar ook Strandvogels dat afwachtend begon had zomaar op gelijke hoogte kunnen komen ware het niet dat Siebren Waardenburg net over mikte.

Na de rust was het spelbeeld een stuk anders. Nu was het Strandvogels dat de meeste aanvallende intenties had en kwam de thuisploeg er nog maar nauwelijks uit. Met een spectaculaire redding wist keeper Luuk Weel een vrije trap van Hessel Waardenburg te pareren en ook Jordy Weel had het vizier niet op scherp staan. Een klein kwartier voor tijd viel vervolgens het doelpunt aan de andere kant toen invaller Goos Barentsen profiteerde van een foutje en de 2-0 tegen de touwen schoot. De spanning kwam volledig terug toen mitch Hofland de 2-1 tegen de touwen kopte, maar in blessuretijd maakte De Weerd met een fraaie actie aan alle onzekerheid een einde: 3-1.