HEERHUGOWAARD – Coach Yotti Papamelodias wilde zich vooraf niet te snel rijk rekenen. Vele ploegen kunnen tegen hekkensluiter WMC aan hun doelsaldo werken, maar Always Forward leek punten te morsen. In de slotfase pakte de ploeg alsnog de volle buit, 2-3.

‘We maakten het onszelf te moeilijk voor de rust. Hoewel ik ze vooraf heb meegegeven, omdat WMC achterover hangt en de fouten af wacht, dat je geconcentreerd geduldig en met de juiste discipline moet spelen deden we juist het tegenovergestelde’, aldus Yotti Papamelodias. ‘Slordig balverlies, verkeerde timing en we liepen teveel uit de organisatie. Er ging teveel fout bij ons voor de rust.’ De Heerhugowaardse ploeg ging halverwege met 2-0 aan de leiding en mocht zo hopen op de eerste punten van het seizoen.

Na de pauze maakte Always Forward het kwaliteitsverschil en een betere conditie duidelijk. ‘Ook hadden zij een probleem met de weersomstandigheden’, zag de coach. Met twee doelpunten trok Jim Haverbusch de stand gelijk. Bas wessels bekroonde een uitstekende invalbeurt met de winnende treffer. ‘We hebben de drie punten. Dat is ook prettig na een mindere wedstrijd. Ze hebben het zelf goed hersteld en dat is een compliment waard.’