HOORN - Koploper Always Forward heeft in 3A goede zaken gedaan door de topper tegen VVS '46 met 3-2 te winnen. De ploeg van trainer Egidio Oude Groen kwam tweemaal op achterstand en speelden het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man, maar wist toch de driepunter over de streep te trekken.


Het werd een boeiend duel waarin in de eerste helft al het nodige viel te beleven. Always Forward begon sterker en had pech toen Tommy de Weerd leek te scoren, maar de arbitrage niet zag dat de bal de doellijn gepasseerd had. Even later sloegen de gasten uit Spanbroek toe via Ruben Koelemeijer. Het leek voor de koploper nog erger te worden toen Remco Loos na een overtreding direct rood zag.

Met tien tegen elf knokte Always Forward voor wat het waard was en dat leverde uiteindelijk een kwartier voor tijd de gelijkmaker op toen een corner van Cem Zaal door Koen Dijkstra in eigen doel werd gewerkt. Kort hierna pakte VVS '46 echter een hernieuwde vorsprong van Mike Groot. Always Forward weigerde op te geven en kwam ietwat gelukkig via De Weerd op gelijke hoogte. De ultieme beloning voor de werklust van de Hoornse formatie was fraai toen invaller Mick van der Gulik met een halve omhaal keeper Appel wist te verrassen: 3-2.