HOORN - Always Forward heeft nog één overwinning nodig voor promotie naar de tweede klasse nadat afgelopen zondag ook Hercules Zaandam aan de zegekar werd gebonden. In de finale van de nacompetitie treft Always Forward komende zondag uitgerekend competitiegenoot Schagen United, een ploeg die er voor zorgde dat de Hoornse formatie naast de titel greep.

De ploeg van trainer Egidio Oude Groen had behoudens het eerste kwart van de wedstrijd weinig te duchten van de Zaandammers, al wist men dat in de eerste helft nog niet in cijfers uit te drukken.

Onder tropische omstandigheden groeide Always Forward echter in de wedstrijd en nadat Nick Bot halverwege de tweede helft de score had geopend was direct de ban gebroken. Nauwelijks twee minuten later wist Lucas Laan, op aangeven van Joeri Kerkhoven, die score te verdubbelen en in de slotfase schoot Joost Ruttenberg de 3-0 achter keeper Terry Bosma.

Komende zondag treft men op neutraal terrein dus het Schagen United van trainer Hans de Koning dat enkele weken geleden nog met 2-0 won van Always Forward won en al weken in een goede flow zit getuige uitstekende overwinningen op tweedeklasser FC Den Helder (2-6) en Limmen (1-3). Resultaten uit het verleden zijn echter geen garantie voor de toekomst en dus wordt het zondag een finale op zich.

Foto's: Patricia Photography