HOORN - Always Forward is heel dichtbij de eerste periodetitel. Als men op 15 december de inhaalwedstrijd met de huidige hekkensluiter Berkhout weet te winnen is dat een feit. Afgelopen zondag wist de ploeg van trainer Yotti Papamelodias voor de zevende keer op rij te winnen, al kostte dat tegen Sporting Andijk enige moeite.

De Hoornse formatie diende veerkracht te tonen, door in de blessuretijd van de eerste helft gelijk te komen en de wedstrijd pas in de uiterste slotfase te beslissen. Mede door een makkelijk gegeven strafschop nadat Ferris Inyamah met zijn hand op de bal viel namen de gasten halverwege de eerste helft een voorsprong. Jitse Kay schoot vanaf elf meter koelbloedig binnen. Always Forward had het duidelijk moeilijk, maar in de uiterste slotfase van de eerste helft wist Mihail Apostol de stand toch gelijk te trekkken.

Sporting Andijk leunde in de tweede helft vervolgens op de verdediging en de thuisploeg had moeite om die te doorbreken tot tien minuten voor tijd Quinten Gorissen het duel alnog met twee treffer besliste. In de blessuretijd scoorde vervolgens Andijk nog tegen via Werkhoven en bepaalde Vaerewijck de eindstand op 4-2. Tevens eindigden de gasten met tien man omdat Chris Schuitamekr zijn tweede gele kaart greep.

Voor Always Forward ligt de periodetitel dus voor het grijpen al lijkt de ploeg van Papamelodias vooral bezig te zijn met een hoger doel.