HOORN - Zestig jaar of ouder en toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars walking football, een initiatief van de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds. Ook in Hoorn zal deze bijzondere sport binnenkort beoefend worden.

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in dit project voorop.

De verenigingen Always Forward en HVV Hollandia organiseren, in samenwerking met Team Sport Hoorn en het Nationaal Ouderenfonds, de eerste proeftrainingen. Deze bijeenkomsten hebben ook een informatief karakter, waar er uitleg gegeven wordt over de spelregels en andere zaken rondom OldStars walking football.

Eerste proeftraining- HVV Hollandia
Datum : 20 februari 2018
Tijdstip : 13.00 – 15:00 uur
Locatie : HVV Hollandia, Nieuwe Wal 2 – 1621 MB Hoorn

Eerste proeftraining - Always Forward
Datum : 13 maart 2018
Tijdstip : 15.00 – 17.00 uur
Locatie : Always Forward, Sportlaan 2 - 1623 ML Hoorn

De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 60+ en zijn voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de voetbalverenigingen welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Na afloop van de activiteit kan in het clubhuis, tijdens de derde helft, onder het genot van een drankje, voetbal en ander sportief nieuws besproken worden.

Aanmelden
Aanmelden voor de proeftrainingen kan bij:
Always Forward : Loek Stam, 06-83716180
HVV Hollandia : Gerard Hubers, 06-55687305
Nationaal Ouderenfonds : Koen de Jong, 06-51968367

Het Nationaal Ouderenfonds
Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de stranduitjes en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.