HOORN – Op het ‘Wilhelmina sportpark’ in Hoorn staan Always Forward en HSV Sport 1889 komende zondag tegenover elkaar. Het is tevens een strijd tussen twee absolute ‘voetbaldieren’, coaches Yotti Papamelodias en Stephan Kaaij.

,,Het ademt hier voetbal” zegt Stephan Kaaij wanneer hij het complex van de komende opponent oploopt. De oefenmeester laat direct zijn passie voor het voetbal merken en in gesprek met Yotti Papamelodias is er maar één onderwerp. Want naast Kaaij is ook de coach van Always Forward een absolute fanaat. ,,Je zit hier met twee trainers die voetbal eten en drinken” vat de HSV Sport coach perfect samen.

Titelfavoriet
Nadat de trainers het regionale voetbal hebben besproken, kijken ze vooruit op het duel van komende zondag, Always Forward – HSV Sport. ,,Het is een wedstrijd op zich en altijd beladen. Dat is de afgelopen seizoenen geweest, en dat zal nu niet anders zijn” begint Papamelodias. ,,Natuurlijk is er extra spanning, maar dat zal bij hen niet anders zijn”. De coach bezet met ‘zijn’ Always Forward momenteel de vijfde plaats in de vierde klasse C. De ploeg is één van de kanshebbers voor het kampioenschap, evenals de komende tegenstander. ,,Natuurlijk willen we promoveren, dat schuif ik niet onder stoelen of banken. Maar dat wil Yotti ook met Forward. Daarnaast houden de Valken, Kwiek’78 en VVS’46 de druk er ook lekker op” aldus Kaaij.

Wie van de twee ploegen de meeste kans maakt? Papamelodias: ,,Als je kijkt naar de ervaringen van de groepen dan zou Sport de titelkandidaat boven ons zijn. Maar bekijk je de reputatie, de omvang en de ambities van de clubs dan zouden wij het moeten zijn. Het is een gegeven dat wij altijd voor de titel moeten meedoen, gezien de omvang van de vereniging en de ambities die het heeft”.

Klaar voor stap omhoog
Terwijl Papamelodias een tweede ronde koffie doet, werpt Kaaij nog maar eens een blik op één van de velden van Always Forward. ,,Je komt hier op een voetbalcomplex, het ademt hier voetbal. Je ziet op elk veld gediplomeerde trainers en vrijwilligers”. Met die gediplomeerde trainers en het bestuur is Forward een nieuwe weg ingeslagen. ,,Wij hebben geroepen dat we een nieuwe wind gaan doorvoeren met het doorstromen van jeugd. Het is vooral een ontdekkingsreis. We willen wel promoveren, maar dat willen we met deze club ieder jaar” vertelt Papamelodias.

Ook voor HSV Sport geldt dat er stappen worden gezet. Kaaij: ,,Wij hebben ook wel sprongen gemaakt door wat ervaren en geslepen spelers te halen. En ik denk ook dat je dat nodig heb in deze klasse. Die vierde klasse is voor beiden een niveau waar hopelijk afscheid van genomen wordt. ,,Wij zijn klaar om de stap omhoog te maken, en ik denk dat voor Forward hetzelfde geld. Beiden teams passen in mijn ogen ook beter in de derde klasse. Daar wordt meer gevoetbald” aldus de HSV Sport trainer. ,,Voor Hoorn zou het mooi zijn dat meerdere clubs hoger spelen. En voor ons een unicum, want het is nog nooit gebeurd”.

Ook voor de nummer vijf van de vierde klasse is promotie een stap waar het klaar voor is. ,,Ja, absoluut” vindt Papamelodias. ,,We hebben tegen teams uit de tweede en derde klasse gespeeld (beker-, en oefenwedstrijden). En dat niveau kunnen ze aan. Maar goed, je moet er eerst maar voor zorgen dat je eerst uit die vierde klasse komt”.

Fiftyfifty
Eerder dit seizoen won Always Forward de derby met 2-3 van de stadsgenoot. ,,Als je kijkt naar die wedstrijd, die was heel attractief. Er waren voor beiden teams kansen en vijf doelpunten” weet Kaaij zich nog te herinneren. ,,Het zal fiftyfifty zijn wat betreft de kans op de zege. Zijn collega trainer beaamt dat. ,,Dat denk ik ook. Dat is het altijd in een derby” aldus Papamelodias. ,,Het moment van de dag zal bepalend zijn” vult de HSV Sport coach aan.

Net zoals eerder dit seizoen verwachten de coaches een spannend duel. ,,Ik denk dat wij gaan winnen natuurlijk. Met een minimaal verschil, 1-2” aldus Kaaij. Naast hem draait Papamelodias de score graag om. ,,Wij winnen. Ik denk een 2-1” besluit hij met een knipoog.