ANNA PAULOWNA - Always Forward is na zestig jaar terug in de tweede klasse van het amateurvoetbal. Een klein jaar na het nipt mislopen van promotie wist de ploeg van trainer Egidio Oude Groen de dikverdiende titel te grijpen in de 3e Klasse A.


Op bezoek bij Kleine Sluis bleef de Hoornse formatie alweer voor de 23e keer ongeslagen, met 17 overwinningen en 6 gelijke spelen. In een niet al te best duel won Always Forward met het kleinst mogelijke verschil in Anna Paulowna (0-1) en omdat concurrent FC Dden Helder verrassend met 2-1 onderuit ging bij Hollandia T kon het feest zondag al losbarsten. Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong van Always Forward op de Heldenaren immers elf punten hetgeen de verdiende titel nog eens bevestigd.

De beslissing in Anna Paulowna, waar Egidio Oude Groen het moest doen zonder zijn aanvoerder Cem Zaal, viel in een matig duel na een uur spelen en was te danken aan twee invallers. Hicham Uad stond koud in het veld toen hij de bal op een presenteerblaadje gaf aan Jeffrey de Moel, die eerder in de rust was ingevallen. Die wist vervolgens keeper Groot te verschalken.

Kleine Sluis, dat nog niet veilig is, ging daarna opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdediging van de Hoornse ploeg met de sterk spelende Jurgen en de kordaat keepende Niels Post hield stand. Nadat de uitslag vanuit Tuitjenhorn was doorgekomen en scheidsrechter Schans voor het laatst floot werd het kampioenschap dan ook luid bejubeld door Always Forward. En dat feestje zal ongetwijfeld daarna nog in Hoorn tot in de kleine uurtjes geduurd hebben.

Foto's: Patricia Photography