HOORN - De Hoornse voetbalverenigingen Always Forward en Zwaluwen ‘30 gaan samenwerken. Dat zijn de besturen van beide verenigingen deze week overeengekomen.


Het doel van de samenwerking is tweeledig: enerzijds komt er extra trainingscapaciteit voor het sterk groeiende Always Forward en anderzijds gaan beide clubs hun specifieke kennis en kunde bundelen en delen.

Mark Luiken, interim-voorzitter van Always Forward, legt uit: “Het gaat ons niet om ledengroei, maar om het op een hoger plan krijgen van zowel jeugd- als seniorenteams. Er is bij ons veel vraag om vaker te kunnen trainen van zowel de prestatieteams als de recreatieteams. Daar hebben we simpelweg meer velden voor nodig. Die ruimte is er aan de Middelweg. Bovendien hebben we met Zwaluwen als partner een club met veel ervaring met het spelen op hoog niveau. Daar leren we graag van.”

Mike de Haan, voorzitter van Zwaluwen beaamt de woorden van Luiken. “Wij hebben capaciteit over, en kunnen zelf profiteren van de organisatiekracht en de bestuurskwaliteit van Forward. Een andere belangrijke drijfveer achter de samenwerking is het borgen van een volwaardige sportfaciliteit in de Grote Waal, een wens die ook in de Hoornse gemeenteraad luid te horen is geweest. “